Hımss Emram Seviye 6 GAP Analizi’ Toplantısı
14 Ocak 2022

Sağlık Bakanlığı ve HIMSS Avrupa (Healthcare Information and Management Systems Society / Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) arasında yapılan protokol kapsamında, Birliğimize bağlı sağlık tesislerinin EMRAM 6 (Elektronik Tıbbi Kayıt Kabul Modeli) ve üzeri seviyeye çıkarılması amacıyla, SB-GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH konferans salonunda ‘HIMSS EMRAM Seviye 6 GAP Analizi’ toplantısı gerçekleştirildi.

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Köse’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Genel Sekreterimiz Opr. Dr. Hasan H. Arslantürk, İdari Hizmetler Başkanımız Dr. Muhammet Aksu, Hastane yöneticimiz Doç.Dr. Tuncer ÖZTÜRK, İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa APAYDIN, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serpil KABADAYI,Bilgi İşlem Personelleri ve Kalite Direktörümüz katıldı.

1961 yılında kurulan HIMSS, hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve ne kadar dijitalleştiklerini tespit etmek için hastaneleri ‘dijitallik’ kavramı üzerinden analiz ederek 1'den 7'ye kadar derecelendiriyor ve akredite ediyor.

Uluslararası standartlara uygunluğun temini ve klinik süreçleri iyileştirmek amaçlı uygulanan EMRAM Modeli kapsamında Giresun’da 'HIMSS Stage 6' akreditasyonuna sahip olan Tirebolu Devlet Hastanesi bulunuyor. Çalışmalar yatan hasta kabul eden tüm kamu hastanelerine uygulanmak üzere devam ediyor.

2a153c9d.jpgf0e17298.jpge4f1dc4e.jpg