T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi

13 Eylül Dünya Sepsis Günü

Güncelleme Tarihi: 16/09/2019

sepsis-onemli-bir-halk-sagligi-sorunudur_376.jpg

Sepsis

• Toplumda bu konuda farkındalık oluşmasıyla

Müdürlüğümüz tarafından Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 13-20 Eylül tarihleri arasında, İlimiz Merkez ve İlçelerde, tüm hastanelerde “Sepsisi Tanı Hayatı Kurtar” sloganı ile sağlık personelleri başta olmak üzere hasta ve hasta yakınlarında farkındalığın artırılmasına yönelik etkinlikler düzenlenecektir.

“Sepsisi Tanı Hayatı Kurtar”

Sepsis; vücudun enfeksiyona karşı gösterdiği kontrolsüz ve abartılı yanıt sonucunda, kendi doku ve organlarına zarar vermeye başlamasıyla ortaya çıkan, bağışıklık sisteminin çökmesine neden olabilen, erken tanı konulup tedavi edilmezse ölümcül seyredebilen bir klinik tablodur. Dünyada yılda 30 milyondan fazla bireyi etkilemekte ve yılda 9 milyona yakın ölüme neden olmaktadır.